Csigafúró élezés - fúróköszörülés

@hueye.info​ Magyar Gépmesék feliratkozás itt!!! Ebben az epizódban a csigafúró köszörülés alapmozzanatait mutatjuk be. Tökéletes módszer nincs, sokat kell gyakorolni, ha kézből köszörülünk. Elsőként elemzést végzünk egy sérült csigafúrón, felfedjük a hibákat, majd lepróbáljuk egy esztergagépen. Választ adunk, hogy miért nem visz a szerszám. Az újraélezés fő lépéseit bemutatjuk, a második teszt után még finomítunk a szerszám élén és kikönnyítjük a keresztélét. Második nekifutásra egy 7-es csigafúrót újítunk meg, majd a lemezfúrás problémáját elemezzük. Készítünk egy speciális élű csigafúrót, végezetül pedig bemutatunk egy fúróélező gépet.

Megjegyzés 

 1. Jz K

  Jz K

  5 órája

  Ez nem a csigakuro éhezése volt-az tuti és egy fél!🛠❗

 2. Bálint Attila

  Bálint Attila

  6 órája

  Ha két ugyanakkora méretű hatlapfejű anyacsavart két oldalát egymáshoz rakjuk úgy, hogy 120 fokos szöget alkossanak a szomszédos oldalak.És egy jól irányzott heftel összepöttyintsük ,akkor meg is van a szamárvezető amihez hozzá lehet nézni a főélek által bezárt szögét.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   5 órája

   jó módszer, jeles:)

 3. Raynor9899

  Raynor9899

  6 órája

  Hiányoltam a szakmai magyar videókat most már nyugodt vagyok.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   5 órája

   köszi

 4. Lajos Brezina

  Lajos Brezina

  8 órája

  Tetszik ez a videó! Amint lesz időm, megnézem a többit is!

 5. András Palyusik

  András Palyusik

  2 napja

  Faterom mindig kiköszörülte a fúrónak a keresztéleit is, sokkal jobban harapott és gyorsabban fúrta az anyagot, soha nem fogok tudni úgy megköszörülni egy fúrót ahogyan ő tudta.

 6. Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű

  Panelbölcsességek Alacsony Költségvetésű

  8 napja

  Én azzal a céllal érkeztem ide, hogy lehúzzam valahogy ezt a videót, de sajnos nem tudom megtenni, mert zseniális lett, a kezdés az egyenesen vilàgbajnok!! Nagy like!!!!

 7. Sandor Kormos

  Sandor Kormos

  8 napja

  Ajánlanám ezt a videót mindazoknak akik alapból fúrószárnak neveznek minden csigafúrót ...és még vitáznak is velem ... Pedig ha a kezükbe adnék egy fúrószárat azzal nem nagyon fúrnának...

 8. GoPro Dog

  GoPro Dog

  9 napja

  Hasonlítasz a gyakorlati tanáromra, a kotillapistára, 80-as évek általános iskola. De az beleordított a fülekbe és azonnal ütött minden ok nélkül.

 9. Attila Oros

  Attila Oros

  9 napja

  Valaki,Honnan tudom megállapítani, hogy nem megfelelően van megköszörülve a csigafúró?

  • Balázs Mikó

   Balázs Mikó

   6 napja

   Video 3:38

 10. 970ronaldo

  970ronaldo

  9 napja

  Régen (80-as évek és elötte) az olyan kis cégeknél ahol nem futotta dörzsárra (vagy már nagyon kopott volt), ott azt szoktuk csinálni, hogy a főél és az élszalag találkozásánál egy fenőkővel kis rádiuszt csináltunk. Ezzel azt értük el, hogy szinte finom-esztergálni lehetett a furatot nagyon szép felulettel. Mivel minden fúró "lélegzik" fúrás közben (értsd: ha 8-as furoval telibe furtam valamit akkor az inkabb 7,9 volt), így ha egy átméró 8-as furatot akartam csinálni dörzsár nélkül, akkor 3 lépcsőben fúrtam: 6,5 aztán 7,8 és végül 8-as (ennek volt fenve a rádiusz) fúróval nagyon finoman átengedve. Így pl. a vezetőlap és vágólap közötti csapolás már simán ment.

 11. Sándor Csermák

  Sándor Csermák

  10 napja

  Az okítás tetszett. Amit viszont hiányolok, a közeli képeknek a megvilágítását kevésnek érzem. De azért köszönöm. Igaz, 77 éves vagyok, és szabadszemmel lakatoskodok..

 12. Soma Esch

  Soma Esch

  11 napja

  Fasznak azt koszorulni a 21. Sz.ban. Nem is felel meg a biztonsagi kovetelmenyeknek. Vegyel vidiasat aztan elkopik/torik dobd el bazmeg. Igazi magyar fillerbaszas ez.

 13. Levora Sándor

  Levora Sándor

  11 napja

  Mucsinyi Lacival értek egyet (nincs esztegapadom, de már régen szeretnék!)! A bátyám esztergályos oktató is volt. Tőle tanultam esztergályozni, de a végén mégis villanyreszelő lettem. Egy idős, igazi esztergályos tanított meg engem is helyesen fúrót köszörülni. Most nagy örömmel mutathatom ezt a videót a diákjaimnak. Köszönöm és szeretnék még hasonló gyártás-, karbantartástechnológiai videókat látni és bemutatni.

 14. Károly M

  Károly M

  12 napja

  Köszönöm, nagyon hasznos volt. Élmény volt nézni. Vilagos, érthető, mindenre kiterjedő. Hab a tortán, hogy szépen, kerek mondatokban beszélt, nem volt ő- zés, stb. Szóval minden elismerésem! Gratulálok!

 15. Tamas Szekeres

  Tamas Szekeres

  12 napja

  Elektromos szaki vagyok. Ez nagyon tetszett, profi előadás, gratulálok!

 16. Béla Barkács

  Béla Barkács

  13 napja

  Szóval úgylátszik Kalcsó György megsérti az ide beírókat ,hozzászólókat! Légyszives írj neki hogy ez nem az az oldal ahol ezt megteheti .A te videódra így kommentelt ..... Kiemelem amivel probléma van VÉGRE EGY ÉRTELMES EMBER....ezzel van probléma ..ő szerinte az ide beírók. többsége értelmetlen ...Az első mondattal van gond!!! A többieket lenézi ezzel a kijelentésével....Undorító!!!!!

 17. Béla Barkács

  Béla Barkács

  13 napja

  Szóval Kalcsó Györgynek üzenem nem szép dolog sértegetni az embereket ...ezt írta György Kalcsó 2 héttel ezelőtt Végre egy értelmes ember.....nos ebből a mondatból az vehető ki hogy ez a csávó sok videót vagy hasonlót nézet és sehol nem talált egy értelmes embert...csak itt.....!!!! Ezzel nem akarom megsérteni a videóban szereplő" mestert" sőt ellenkezőleg nekem is nagyon tetszik...csak ahogy a kommentet olvastam...amit Kalcsó György írt kicsit ...bicskanyitogató...!!!! egyébként én is "vasas" szaki vagyok láttam már 64 telet...A suliba ahova jártam. a nemtanították a fúró élezést nem kimondottan a szakmámba vágó!! De az élet úgy hozta hogy autodidakta módon tanuljam meg...ellestem idősebb szakiktól, segítettek mint kezdő fiatal szakmunkást...stb Természetesen ma már megélezem elég normálisan a fúrókat...nevagyok egy géniusz...de a szakmámban nagyon sokat használtunk ...régebben kézi fúrót " amerikánert"...és ha valaki használt ilyen szerszámot az tudja hogy csak jól köszörült fúróval érhető siker vele....kín volt vele dolgozni, tehát úgy kellet megélezni a fúrót hogy ne legyen szenvedés vele dolgozni...természetesen olyan helyen használtuk ahol nemvolt elektromos áram...ma már nagyon szuper akkus fúrók kiütötték a kézi fúrókat.szerencsére...A videó nagyon tanulságos én is sokat tanultam belőle főleg a szak kifejezéseket...

 18. Z V

  Z V

  13 napja

  El nem tudtam képzelni, mit lehet 42 percig beszélni a fúróköszörülésről. És a manóba, tudott! Méghozzá úgy, hogy nem volt unalmas, több új dolgot láttam, tanultam. Köszönöm!

 19. Sándor Oszálnczi

  Sándor Oszálnczi

  13 napja

  Nagy dícséret, mutattál gépi köszörülést is. Vettem én is gépet rá, érdekes de belőve a masinát olyan mintha a fúró egy éle forgácsolna és mégis sokszoros éltartama lesz a kézihez képest plusz pontos is a furat, nem fúr kanyart. 3 lépéses a gépem, sdc és cbn koronggal 15 mm ig. Van még egy bakköszörűre helyezhető feltét, csak láttam még ilyet. Azt is jó lenne tanítani.

 20. Rudolf Leskó

  Rudolf Leskó

  13 napja

  Jó nézni! Profi Szakember!!!

 21. Baranyi Antal

  Baranyi Antal

  13 napja

  Köszönjük !!!! X 1000000

 22. koambra

  koambra

  14 napja

  Nem tudom ennek mi értelme van... Be kell jelölni a köszörű lemezén azt a kb 60 fokot, lehetőleg merőleges legyen a lemez a korongra és kész is. Jobb lesz a fúró, mint új korában...

 23. Zoltán Kleizer

  Zoltán Kleizer

  16 napja

  Profi elöadás. Nagyon szépen el van magyarázva. Köszönjük.

 24. lee jamie

  lee jamie

  16 napja

  Eszem megáll, azt a vajszínű fogazógépet a háttérben lehet én festettem le, ezelőtt huszonévvel?!

 25. Marton Mihaly

  Marton Mihaly

  17 napja

  Szép jo napot ! En úgy tudom 140 fokba kell beköszörülni a fémvágó csigafúrót ! De lehet hogy tévedek !!!!

 26. János Hadrik-Hajós

  János Hadrik-Hajós

  17 napja

  Jól alányested bakker... 😀

 27. Ádám Zrinyi

  Ádám Zrinyi

  17 napja

  Nagyon jól elmagyaráza!

 28. Pelsőczi Gyula

  Pelsőczi Gyula

  17 napja

  Pont olyan kevesen vannak itt is, mint a kormányhivatalokban :)

 29. Immortal Soul

  Immortal Soul

  17 napja

  Gépésznek tanulok, és nagyon sokat segít a csatorna! Tetszik az előadás módja, és az hogy érthető az egész. Köszönöm!

 30. Tibor Tóth

  Tibor Tóth

  18 napja

  Szabikám, én lefújtam a munkadarabról a forgácsot miközben az asztalosfúrón zártszelvényt fúrtál... 🙈 Zseniális előadó vagy, nagyon jó a csatorna minden része! Tört forgácsot! Pacsi

 31. László Maurer

  László Maurer

  18 napja

  Szia Mester! köszönöm ezeket a nagyon informatív, képzéseket a szakma terén. Az Korábbi köszörüléssel kapcs. kérdésemre várom a válaszokat.

 32. Sándor Győző

  Sándor Győző

  19 napja

  Pöcköt

 33. Miklós Belényesi

  Miklós Belényesi

  20 napja

  Gratulálok remek tan anyag talán később a körvinkli köszörülését is meg kellene mutatni....

 34. 007sera

  007sera

  20 napja

  Nagyon hasznos videó! Gratulálok! A "Kínai gyorsacél" kifejezés nagyon tetszik, beépítettem a szókincsembe!

 35. Gergő Vigh

  Gergő Vigh

  20 napja

  Hatalmas segítség volt a fém fúrószáraimhoz! Köszönöm 😊👍💪 ment a feliratkozás és a like 😊

 36. Roland Bereznai

  Roland Bereznai

  20 napja

  Az igazi nagy tudású szakemberek nem nagyképűek, hanem szerények, nem tartják magukat tévedhetetlennek. Na, itt egy ilyen mesterrel állunk szemben.

 37. Sándor suha

  Sándor suha

  21 napja

  Nagyszerű Szakmailag precíz pontos előadás !Na itt kezdődnek az alapok A kollégának csak gratulálni lehet.Biztosan volt kitől tanulni .

 38. Attila Halmos

  Attila Halmos

  21 napja

  Na, hát ettől pont nem kaptam kedvet az élezéshez! Már csak azért sem, mert egy kukkot sem értek az egészből és eszközöm sincs, ráadásul elég babra munka, csak az időt viszi! Inkább jobb kézzel a bal váll fölött és jöhet az új csigafúró!

  • Antal Tali

   Antal Tali

   20 napja

   Nem babra munka. Ha tudod már köszörülni 30 másodperc alatt kész van. A boltba elmenni egy új fúrószárért, felesleges idő és pénz kidobás.

 39. Selmeci Krisztian

  Selmeci Krisztian

  21 napja

  Azt hiszem, hogy szeretnék egy csigafúrót.

 40. Ádám Bagó

  Ádám Bagó

  21 napja

  Uram javítson ki kérem, ha tévedek. Nem okoskodni szeretnék, hanem pro kontra választ. A 25 század eltérés ha nem is teljes egészében, de részben nem származik a pontatlan bekezdésből, az előfúrás hiányából? U.i. Magyar Gépmesék függő vagyok :D

 41. Gyenes Gergő

  Gyenes Gergő

  21 napja

  Zseniálisan jó! Könnyen érthető, összeszedett! Gratula!

 42. Marci Lesko

  Marci Lesko

  21 napja

  Köszönjük szépen, nagyon hasznos a videó!

 43. MrSPLbear

  MrSPLbear

  21 napja

  Én elektromos kapcsolószekrény lyukasztásánál szoktam a hidraulikus lyukasztónak előfúrni 11-es lemezfúróval. Első munkahelyemen ahol ezt tanította egy lakatos kolléga, 8-10 fúrót elköszörülgettem, mire valóban jó lett a szerszám. Azóta megfordultam 7 munkahelyen és mindenhol hülyének néztek ha nekiálltam a műveletnek, mindaddig míg ki nem próbálták a végeredményt. Az hogy nem sokan tudnak lemezfúrót köszörülni enyhe kifejezés, legtöbben azt sem tudják mi az, sem lakatos sem villamos szakemberek. Tisztelet a kivételnek. :)

 44. Csaba L.

  Csaba L.

  21 napja

  Én meg azt hittem nagyjából tudok fúrót köszörülni. Hát nem... de nem is így tanították. Azért néha sikerül... Műszaki ember csak egy lyukat ismer, a többi furat😀

 45. János Tóth

  János Tóth

  22 napja

  Én az úgynevezett "műhelygyakorlat témában az érettségin" kaptam egy feladatot. (gépipari és erösáramú ipari technikum)

 46. ferenc várhegyi

  ferenc várhegyi

  23 napja

  Le a kalappal! Csillagos ötös! Ritka,h.aki tudja,nem csak csinálja,hanem képes tanìtani is! Az a 37 marslakó aki dislike-olt Titeket nem is értem,hogy gondolta...😈😈

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Marslakók mindenhol vannak:) Köszi

 47. Krisztián István Bákor

  Krisztián István Bákor

  23 napja

  Mikor sokszögletesedik a furat lemezfúrásnál nem muszáj átköszörülni a fúrót. Egy öreg szaki mondta illetve mutatta a fúrandó alapanyag és a csigafúró közé azaz a csigafúró hegye alá tegyünk egy géprongy darabot és azzal együtt fúrjunk. A miértjét ne kérdezzétek de kör alakú lesz a furat. Próbáljátok ki nem kamu.

  • Krisztián István Bákor

   Krisztián István Bákor

   22 napja

   Ma is pont ilyen munkát kaptam kb a kommentem után 3 órával kénytelen voltam géprongyal fúrni hogy körkörös legyen a csapkodó ronyggyal azért óvatosan de teszi a dolgát szépen :)

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   beérek a műhelybe, eskü kipróbálom!

 48. Seven Horse

  Seven Horse

  23 napja

  Rendkívül inteligens lehet ez az ember. Szép választékosan és érthetően magyarázza el a dolgokat. Gondolom ebben a szerszámban profilra van csiszolva maga a kő? Mi van hogyha el kopik ? Akkor nem lesz olyan prémium minőségű a fúró élezésünk? Vagy van valami spéci lehúzó szerszám hozzá?

  • Antal Tali

   Antal Tali

   20 napja

   Nem nagy erőlködés. Van egy gumibot méretű gyémánt rúd, azt a tárgyasztalon kell nyomni finoman a kőnek, mig egyenletesen forog a korong (nem üt).

  • Seven Horse

   Seven Horse

   23 napja

   @Gépműhely gyakorlat Igen erre gondoltam , hogy van valami lehúzó szerszám amivel fel szabályozzák a követ. Azért az is elég érdekes lehet profilra húzni egy ilyen követ , pláne hogy még pontos is legyen.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   A követ fel kell szabályozni időközönként, lesz egy minden ami kimarad az évadból videó, abban megmutatjuk. Köszönjük

 49. SÁNDOR HEGEDŰS

  SÁNDOR HEGEDŰS

  23 napja

  Szeretném megtanulni, de így ez kevés nekem!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   sokat kell gyakorolni

 50. Pozsgai Lajos

  Pozsgai Lajos

  23 napja

  :O

 51. aggrockker

  aggrockker

  23 napja

  hueye.info/home/vide/gXOCZ5x61nJ3v8o.html

 52. ultraviolethu

  ultraviolethu

  24 napja

  Köszönet a munkádért, nagyon hasznos volt az oktatás. Barkácsszinten az ember főleg a kézi köszörüléssel találkozik és nagyon jó megismerni az alapokat. Én is tanultam fúrót köszörülni, valamikor nagyon régen, de de azért a mai napig is akadnak vele problémáim. Nagyon tetszett még a videó bevezető része is! Nagyon elvagyok azzal, mikor egy okos, ügyes ember hülyéskedik. A fordítottja nálam nem jön be. Szóval.., csak így tovább! Gratulálok.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük:)

 53. Johnny On The Spot

  Johnny On The Spot

  24 napja

  amikor az atombomba keszitesre kerestem ra , akkor dobta fel a youtube a videotokat , hm gyanusak vagytok , vagy en vagyok a gyanus ? :-) big like

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Ez izgalmas, ezért nem csörög ki a telefon nálunk?:)

 54. Gaz-da kétkezi

  Gaz-da kétkezi

  24 napja

  Gratulálok! Sajnálom, hogy a mundannyiunk létalapját jelentő szakmáknak, azok jeles képviselőinek nincs a Kossuth dÍj jelentőségével bÍró elismerési lehetősége, ha valaki, Ön megérdemelné. Köszönöm a munkáját, tegye továbbra is!

  • Miklós Galambos

   Miklós Galambos

   20 napja

   Évszakok

  • Miklós Galambos

   Miklós Galambos

   20 napja

   évszakok Balázzs Feco

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Már megkaptam, most itt Öntől. Nagyon szépen köszönöm:))))

 55. Zoltán Takács

  Zoltán Takács

  24 napja

  Köszi, sokat tanultam a videóból, csak így tovább.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszi:)

 56. Gumóka

  Gumóka

  24 napja

  Ennél a videónál találtam meg a csatornát, ment is a feliratkozás, jó videók, jó előadás, így tovább!👍

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük:)

 57. ati3x

  ati3x

  24 napja

  Szuper videó! Már 25 éve nem dolgoztam műhelyben. Anno 3-4 évig CNC-s voltam egyedi gyártásban (Szerszámgyártás) Rengeteg programirás. de akár fúró köszörülés is benne volt a pakliban, szóval visszajött egy kicsit a feeling. Maga a videó elsőrangú, érthető és informatív. Megnézem a többit is! Big like!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük szépen:)

 58. Mindenhova

  Mindenhova

  25 napja

  Hiánypótló, ( a magyar közoktatást ismerve majdnem azt mondhatnánk, h. ismeretlen információkat átadó) szakmailag teljesen rendbenlévő, a forgácsolószakmát gyakorlók számára is, de még inkább a tanulók számára kötelezően megnézendő (akár oktatóvideónak is felfogható) munka. Videós szemmel is jók a vágások, fény, fokusz hang stb. Ezúton szeretném tájékoztatni a "Gépműhely gyakorlat" csatorna szereplőit és készítőit, h. mostantól a sorozat megszakítása életellenes bűncselekménynek minősülő tett. (legalábbis a szakmára nézvést :) ) Ezt kérem raktározzák el a tudatalattijukban. És most megyek visszafelé, met mint látom számtalan hónapokkal ezelőtt készült videót még nem láttam én sem.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Nagyon kedves, megyünk tovább:)

 59. Andor Solymos

  Andor Solymos

  25 napja

  Igazi hiánypótló videó!47 év autószerelő múlttal bizonyosan állíthatom, ma is van mit tanulnom a csigafúró köszörülése kapcsán! Megmondom őszintén:- a tanulóimnak mindig mondom:- nem a szoftver a lényeg fiam! Mert az nem tudja kifúrni magra a beszakadt csavart!Hanem a szerszámod ,ami tökéletesen működik!Gyakran hallom egy egy ügyféltől! Beszakította a leeresztő csavaromat a motorolajteknőben! Túl sok a szoftver , mondom neki! A gépi szerszám készlet megléte, és ismerete nélkül nehéz az élet ezen a pályán.... is:)!

  • Seven Horse

   Seven Horse

   23 napja

   @Andor Solymos Igen csak tudod ezt a saját káromon tanultam meg. :D Ausztriában + az egész EU területén melóztam mint gyors szervizes. 8 autoból álló flottát müködtetett a cég és a fönink egy elég precíz ember volt. Nagyon oda figyelt a járművek álltalános karbantartására, állapotára. Mivel sok Km -tert mentünk , ezért sok volt az olaj csere számlánk . Kérdezte a föni hogy meg lehetne oldani házon belül az olaj cseréket. Miért is ne. Mindjárt az első autonál jött a fekete leves. Lég kulcs / gondoltam egyszerű lesz, nem volt az/. Csak le nyalta a csavart. Ki fúr csavar ki szedő /meg se mozdul/. Teknő láng vágóval melegít csavar meg se mozdul. Na mondom nem fog ki rajtam egy csavar, rá hegesztettem egy bazi nagy anyát erő kulcs csavar ki . :D Örülünk. :D Következő autónál nem is variáltam sokat mindjárt heggesztéssel kezdtem . :D Úgye ennek van egy metódusa. Melegen motornál olaj le enged, motor mosó folyadék be . 15-20 perc járatás, motor mosó le enged , friss olaj feltölt. Új csavar réz pasztával be rak. Ezt meg oldottuk uszkve 200-300 euróból , mig egy LKW nak az olaj cseréje került 1000-1500 euróba. ;) Sajnos ezt a feladatot meg nyertem magamnak. 5 év alatt elég sokat sporoltam a cégnek . :D Útánna hozzánk hurcibálták az összes kirendeltség vezetők személy autóikat , meg kis teher autóikat. Már az ideg szét baszott töllük. :D Mind ezt persze fusiba.

  • Andor Solymos

   Andor Solymos

   23 napja

   @Seven Horse Ez pontosan így van! Főleg a ma oly gyakori Alu teknőkben! A nyomatékkulcs használat hiányából adódik a túlfeszítés amely a lágy anyagot deformálja, s kihajtáskor egyszerűen tönkre vágja.a menetet.Végre valakitől hallom:- az olajcsere lényegi részletét!!!Szerviz okostojás nekimegy mint a vak ló a csutának és szívja a gépével nagy büszkén a “ferkót”( fáradt olaj)! De ezeket a csókákat az eszükért nem lopják el.Az iszap a mennyiség a kutyrokból bordákból lecsurgó olaj mennyisége és a gravitációs tulajdonságok elönyei mind mind odavesznek! Nagyon örülök , hogy ilyen “ szakik” szakítanak időt arra , hogy lámpával világosságot adjanak a köztudat tudatlanjai számára. Köszönet!👍

  • Seven Horse

   Seven Horse

   23 napja

   Igen az említett példánál az is a baj hogy az emberek nem képesek fel fogni hogy már minden hol is gányolnak. Egy kb 300 ft alkatrész miatt lehet akkorát szívni mint az állat. Azt minden egyes olaj cserénél cserélni kell a csavart is. / A vicc az egészben hogy fel is számolják a számlán a csavar cseréjét/. Úgye most már a tipus mühelyekben is a motor nivó pálcán keresztül ki szivják az olajat és nem az olaj le eresztőn keresztül engedik le. Ennek több következménye is van. 1. az olaj sár benne marad a motorban. 2. A motor fel melegedése és lehülése következtében bele gyógyú a csavar az olaj teknőbe. Azt onnan ki bányászni maga a rémálom.Elég két három olaj csere intervalum , hogy a csavar egyszerüen mozdithatatlanná válljon.

 60. Digitafi

  Digitafi

  25 napja

  Nagyon köszönöm a kimerítő mélységű és nagyon érthető okítást. Anno 1965-66-ban ugyanebben a műhelyben, elfelejtették nekem , és évfolyamtársaimnak a forgácsolás eme igen fontos eszközének ilyen közérthetően elmagyarázni a mit miértjét, és "kézzelfoghatóan" megtanítani e máig is hasznos technológiát. Holnap gyorsan átnézem az összes fúrómat és jaj nekik, mert ezentúl sokkal jobban kell majd dolgozniuk!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Köszönjük és visszavárjuk:)

 61. Tibor Jakus

  Tibor Jakus

  25 napja

  Nagyon szépen köszönöm! Gépészmérnönkénkt élvezettel nézem a videóidat sőt mi több , tanulok belőle.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük szépen:)

 62. Ferenc Bodó

  Ferenc Bodó

  25 napja

  Nagyon jó, az előadás módja kimondottan tetszik.!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszi:)

 63. MiSi

  MiSi

  25 napja

  Ezt az esztergályosok tudják igazán jól megköszörűlni. Nekem ez soha nem ment, míg a szakmában dolgoztam autószerelőként! Mindíg vittem az esztergályos haverokhoz, és ők megcsapták nekem hamar 😀 Nagyon tudsz öregem 👍

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   csak próbálkozom, néha sikerül:)

 64. László Drávai

  László Drávai

  25 napja

  Köszi ez sokat segít a magamfajta háztartási "lakatosnak". Esetleg ívhegesztés? Ilyen részletességgel, szakszerűséggel? :) Köszi még egyszer :)

  • László Drávai

   László Drávai

   23 napja

   @Gépműhely gyakorlat Azért szeretem a videóidat, mert emberi nyelven és a miérteket elmagyarázva mondod el, mutatod meg. Úgy képezem a lukakat a vasba, mint a vöcsök. 😀

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Az ötlet remek, de az nem a mi asztalunk. Ettől függetlenül, mint téma előjöhet, beszélek a srácokkal.

 65. Gyula Bacsa

  Gyula Bacsa

  25 napja

  Tökéletes oktató videó, professzionális, ugyan akkor szórakoztató előadásban. Gratulálok!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Köszönjük szépen:)

 66. károly Csikos

  károly Csikos

  25 napja

  Köszönöm e remek előadást . Ezek a z ismertetők nagyon hasznosak és sehol semmilyen könyvből nem lehet ennyire jól megtanulni megérteni . ujfent csak megköszönni tudom és sok sikert mindenkienk aki tanulni és dolgozni szeret

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük szépen:)

 67. ratkooporonty

  ratkooporonty

  25 napja

  Én már régóta fúrok, a hatvanas években alig kellett köszörülni a fúrót, ma már a kínai fúróval egy lyukat lehet kifúrni, de az is lemez, a Bosch fúróval hármat, az orosszal húszat. Ez van. Nekem soha nem sikerül rendesen megköszörülni, mostanában kellett fúrnom sokat a kerítésen, úgy köszörültem, hogy nem a fúrót tettem a köszörűhöz, hanem a köszörűt a fúróhoz, pontosabban nem is köszörűt, hanem kaszakövet. Úgy már jó, ötből négyszer sikerül, mert látom a fúrószár végén a kialakítást és ugyanúgy csiszolom, a kaszakőhöz szükség van egy bögre vízre is.

 68. Pal Briak

  Pal Briak

  25 napja

  Nagyon profi a videó tartalma! Like plusz feliratkozás. egyetlen egy Icike picike építő jellegű kritikám lenne lehet kapni már wifi-s mikrofont. DJI Pocket+ Mic tud automatán követni... Kicsit zavaró a vízhang meg a távoli hang, de ez csak tényleg építő jelleggel... Amúgy a videók profik, gratulálok...

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszi szépen és a tippet is:) Megnézzük

 69. Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  26 napja

  Az a fém fúró hamarabb kopik amit fában használnak?

 70. Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  26 napja

  Fa fúrót lehet élezni mer én fémbe értem vele.

 71. Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya

  26 napja

  Én ugy tudom hogy a csigafúró amingyári azt megmered az elek fölött picivel es a csiga rés tetejenél és nem lessz egyforma mer a tokmányfele szűkülnek.

 72. otosmuhold

  otosmuhold

  26 napja

  Ez megint ott volt a szeren. Csak gratulálni tudok a Professzor úr legújabb előadásához.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük szépen:)

 73. Legjobba Kona

  Legjobba Kona

  26 napja

  2 mm fúrót - elég nehéz elfogathatóan megélezni az tapasztalatom.

 74. László Szorcsik

  László Szorcsik

  26 napja

  Nagyon jó a bemutatás! Kicsit trollkodok: egy 2 mm-es fúró élezését azért megnézném!

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   Azt mi is:) De nem lehetetlen

 75. gábor ördög

  gábor ördög

  26 napja

  Nagyon, hasznos volt ,az oktató videó.Köszönöm.

 76. toth ista

  toth ista

  26 napja

  Aki a live beszélgetésben kérdezte a bicikli küllő menet adatait, annak megmértem:M 2.25x0.45.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük szépen:) most már mi is tudjuk!

 77. János Röfler

  János Röfler

  26 napja

  Egy-két, a videóba beillesztett rajz, vázlat (a fúrószárról) sokat javítana a megértésen. Több fogalom is elhangzik (élszalag, hátszög, stb.) a videóban, ezt nem biztos, hogy mindenki kapásból érti. Így is érthető, de kissé nehézkesen. Egyébként nagyon jó videó.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   3 részes a téma, az első szólt erről:)

  • János Röfler

   János Röfler

   26 napja

   @Balázs Mikó Igen, ez az!

  • Balázs Mikó

   Balázs Mikó

   26 napja

   hueye.info/home/vide/n3Z5h5al1G6pl6Q.html

 78. András Orosz

  András Orosz

  26 napja

  Szakszerű bemutatás!! Köszönöm!

 79. dániel szilvási

  dániel szilvási

  26 napja

  Ne kérdezzétek hogyan, de egyszer sikerült úgy köszörülnöm egy 2 élű fúrót, hogy szimmetrikusan, egyszerre 4 folyóforgácsa volt😂 akkor voltam 17, moat 21 éves 😀

 80. Goethe

  Goethe

  26 napja

  7:18 szemre beállítani a 118 fokot, hatalmas rutinra vall. 👍🏻

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   nem eszik ezt olyan forrón

 81. M - Attila

  M - Attila

  26 napja

  Nem egyszerű sose tanúltam mégis meg tudom élezni :) igaz kelet "kis "idő még a mozdulat meglet .Beszédből szóhasználatból kiderűl ,h nem egy idióta akar okoskodni .Érti amit mond és tudja is .

  • M - Attila

   M - Attila

   23 napja

   Én mindíg is tiszteltem a jó szakembereket csak az a baj ,h a mai világba nem nagyon akad jó szaki. Amit az iskolába megtanulnak 1 dolog mondhatni egy fajta alapnak, de a gyakorlat teszi a mestert .

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük a kedves szavakat

 82. csicsi00

  csicsi00

  26 napja

  Hiánypótló mű.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszi

 83. PANSELUTA

  PANSELUTA

  26 napja

  Bravo măi ungure

 84. Árpád Sörös

  Árpád Sörös

  26 napja

  Eddig ez az elsö videó tölled és a fúróköszörülés cím tünt fel, az miatt néztem meg. Nem csalódtam! Pedig a a bö negyven perc elsöre soknak tünt. Hát nem! Olyan percízen,minden részletve figyelve,jól ésszerüen magyarázva kaptuk az anyagot. Ami feltünt,hogy a szakmai"titkokat"sem titkolva,ami sok "szakinak"sajátja! Nem vagyok járatlan az ilyesfajta mühelyben,de nem szégyenlem, most tanúltam egy-két apróságot. Köszönöm.

  • Gépműhely gyakorlat

   Gépműhely gyakorlat

   23 napja

   köszönjük, legyen közösségi a tudás

 85. László Maurer

  László Maurer

  26 napja

  Kedves Mester! Őröm nézni ilyen profi, jól érhető videókat! Az aluminium és puhább fémekhez is jó a 118 fokos csucsszög? A lemezek és zártszelvények fúrásához ma már inkább a lépcsős fúrókat érdemes használni, de jó hogy megmutatad hogy a normál csigafúró élét hogyan lehet lemezfúráshoz kiallakítani. A fa csigafúrók éle is hasonlóan van kiképezve, viszont azokról még nem találtam vidót ahol megmutanák hogyan lehet megélezni PL. egy otthoni barkács műhelyben. Azzal a modszerrel ahogy a lemezfúrót kialakitotad, megélezted az jó a gyári fafúrók élzéséhez is?

 86. Róbert Jóni

  Róbert Jóni

  26 napja

  Az eleje hatalmas poén! :-D

 87. Plecskó József

  Plecskó József

  26 napja

  Nagyon informatív. De ami kimaradt, az a köszörűkorong felszabályozása használat előtt. Nekünk anno szakmunkásban még így tanították. Előbb a köszörűkorong felszabályozása a célszerszámmal, majd utána lehetett csak fúrót köszörülni.

 88. Luke Sky

  Luke Sky

  26 napja

  Jó öreg FOTA gyak helyszín :) kis nosztalgia volt számomra a ropogó függőfolyosó hangja :)

 89. TIBERIUS JEFFERSON T'J

  TIBERIUS JEFFERSON T'J

  26 napja

  Igazi tmk műhely! ❤️😄

 90. kisspj57

  kisspj57

  26 napja

  Gratulálok a videó készítőinek!!! Nagyon érthető és főleg szemléltető .Remélem más témát is feldolgoztok.További sok sikert és videót!!!

 91. Miklòs Sinkò

  Miklòs Sinkò

  26 napja

  Kezdőknek csak annyit,el ne áruld,hogy tudsz fúrót köszörülni mert mindenki hozzád szalad,jó harminc éve nem hagynak enni se...

  • oregbeatsuhanc

   oregbeatsuhanc

   20 napja

   Sőt, ha köszörűkő cserére jogosító papírod van akkor a gép felelős beosztás is rád lesz osztva.

 92. Attila Jankó

  Attila Jankó

  26 napja

  Nagyon Szépen köszönöm,ezt a videót..és a Magas szintű..Értelmes magyarázattal ellátott előadást..Követni fogom most már mert sok olyan kifejezést is hallottam amit eddig nem..igaz Én Vajdaságból írok..és csak néztem és füleltem,hogy milyen megnevezések szerepelnek itt..Tisztelettel Jankó Attila Padéról...

 93. Zoltán Dr. Vig

  Zoltán Dr. Vig

  26 napja

  A 118 fokot úgy lehet eľenőrizni, hogy két nagyobb anyacsavart lapjánál összeszorítunk és az e melletti lapok 120 fokot fognak bezárni. Ide kel rakni a fúró hegyét. Ha mindkét él légrés nélkül illeszkedik akkor, bár együtt kell élnünk két foknyi szöghibával, de kész vagyunk. Kezdőknek az is segít, ha néhány párhuzamos vonalat rajzolnak 60 fokban a köszörű tárgyasztalára és ezen igyekszenek tartani a fúró tengelyét.

 94. tibi zambo

  tibi zambo

  26 napja

  Én a118 -fokot csak pontozónak hívom!

 95. tibi zambo

  tibi zambo

  26 napja

  Tényleg csak gyakorolunk!Apu esztergályos volt,és 90 fokra tanított köszörülni!Az mindenhez jó!A vasnál nehezen indul,de utána harap!Sitty -sutty!Ő 10-es fúrót úgy megköszörülte szemre,ha akarta 10.5 fúrat lett belőle!55 vagyok,10 köszörülésből 1-szer nem sikerül,főleg a kis 1.2.3 mm-es fúrók nehezek!

 96. zsocags

  zsocags

  26 napja

  Nagyon köszönöm a videót! Holnap megyek is és átnézem a fúróimat a cégnél, sok dologra választ kaptam, és bizony volt, amit rosszul csináltam. Az előző videók is nagyon informatívak, rengeteg dolgot tud egy 35 éves műszaki végzettségű ember is tanulni tőled Kefe Mester! Csak így tovább!

 97. Csaba Varady

  Csaba Varady

  26 napja

  Vártam már ezt a részt a múltkori csigafúró ismertető videótok után. Kiváló lett. Sokat tanultam belőle, aminek jó hasznát vesszük a munkánk során. Köszönöm a színvonalas munkátokat és az önzetlen tudás megosztást egyaránt. Csak így tovább!

 98. Ernö Bartalos

  Ernö Bartalos

  27 napja

  A sógorom lakatos. 1/2 vödörnyi életlen fúró volt othon. Csak azt élezte amire szüksége volt. Én szívtam. Egyet gondóltam itt az ideje megtanulni. Addig gyakoroltam míg rá nem jöttem a titokra. Úgy élezek akár kisflexszel is, hogy a fúrógépet kitekeri a laza kézből, harap mint a kutya. Jó a videó köszönöm.

 99. Tom Maestro

  Tom Maestro

  27 napja

  Villamosmérnök vagyok, de szoktam hasonlót csinálni, sokmindenre választ kaptam.Köszönöm :)

 100. sorci123

  sorci123

  27 napja

  Lenne egy kérdésem a keresztél "kikönnyítés"-hez. Ha használom a fúrót, elkopik, Újra kell éleznem. Viszont a kikönnyítés miatt nem tudom, hiszen hiányzik az anyagból. Rengeteget kell köszörülni emiatt, hogy eltüntessem a kikönnyítést. Ezáltal a fúró hossza is rohamosan csökken, nem valami gazdaságos. (én nem szoktam keresztélt bántani). Van valami értelme ennek azonkívül, hogy könnyebben viszi az anyagot pár percig?

  • Lengyel János

   Lengyel János

   23 napja

   Egy nagy keresztél nehezíti a forgácsolást , hő termelődik . Ha nincs hűtve, a szerszám hamarabb kopik . Egy másik problémát is okoz , hogy az anyagban, fúrás közben a kívánt helyzettől a furatunk "el mászik ". A megfelelő fodúlat szám is fontos , nem mindig a gyorsabb a jobb .

Következő