ŐSZINTÉN A NAPELEMEKRŐL 2.- A vizsgálat

Elérjük valaha az ígért termelést? A vizsgálat megtörtént: vajon a beteg beteg marad?
Ahogy legutóbb ígértük, megmutatjuk nektek, hogy milyen eredmények és tanulságok születtek. Mint legutóbb megmutattuk nektek, a mi rendszerünk az ígért 10.207 KWh helyett alig 6-7000-et termel egy évben. Elmondtuk, hogy a tetőnk egyik oldala árnyékos, ami nagyban befolyásolja a termelésünket- bár a teljes árnyékból a napelemek egy részét már áthelyezték. Ezért felkértünk 3 céget, hogy vizsgálja át a rendszerünket, keresse meg a hiba okát és adjon tanácsot, hogy hogyan tudnánk jobb termelést elérni. Mindegyik cégnek ugyanannyi időt adtunk a videóban, a beszélgetések természetesen hosszabbak voltak. Sajnos nem mindenki járult hozzá mindennek a közléséhez, ami elhangzott. Sajnos nem volt túl kegyes hozzánk az időjárás: volt szélvihar, eső, hó - így sajnos csak egyetlen beszélgetést tudtunk a "tetthelyen" rögzíteni, és még az is kicsit szeles volt, így elnézést az esetleges hanghibákért.
Ez továbbra is a mi valóságunk. A mi rendszerünk. Mi továbbra is csak egyszerű felhasználók vagyunk. Akik ismét rengeteg, többféle információt kaptak- ami laikusként nem könnyen feldolgozható. Ami nem hangzott el a videóban: hogy mennyire fontos egy cég kiválasztásánál a személyes kontaktus és a bizalom. Hogy mennyire mást gondol egy laikus árnyéknak, mert kiderült, hogy minden, még maga a napelem is árnyékolhat.
Lehet személyeskedni, hülyézni, uszítani, aggresszívan nyomást gyakorolni - szólásszabadság van. Ami azt is jelenti, hogy nekünk is jogunk van megmutatni, hogy nem minden tökéletes mindenkinek. Mert hiszünk abban, hogy ebből is lehet okulni, és a más kárán tanulni. Mert nekünk ez a zsebünkre ment. És fontosnak tartjuk, hogy ebben a tökéletes napelemes világban más ne járjon úgy, mint mi!
Nagyon köszönjük mindhárom cèg közremûködèsèt!
Kommenteket olvasunk, de Facebook stb. üzeneteket nem, így kérjük, hogy kommentben írjál
nekünk!
polgar_tunde
polgararpad
polgartundehivatalos/
arpadpolgarhivatalos/

Megjegyzés 

 1. Szabó Róbert

  Szabó Róbert

  13 órája

  A kivitelező mentségére szóljon ,hogy ez egy 2014-es rendszer! Hiába jönnek az újabb rendszerekkel azok pár éve vannak a piacon! Nagyon összeszedett és korrekt videó valamint le a kalappal Tünde előtt ezért a színvonalas és intelligens műsorvezetésért! Horváth András még tanulhat!

 2. Angéla Kiss

  Angéla Kiss

  23 órája

  Istenemre mondom, ez úgy jön le nekem, hogy egy rahedli pénzt leszedtek Rólatok, feleslegesen!!!! Mert most megint egy rahedlit költhettek! Túl közel van a tetőhöz.....hát laikusként megkérdezem, miért hol legyen??? Áhhhh vicc😂😂😂😂😂 Akiről látják, hogy van pénz, arról húznak is bőven!!! De Tünde, én nagyon szeretlek Titeket, korrektek és segítőkészek vagytok, de simán lehúznának titeket!!!!!

 3. Zoltan Varga

  Zoltan Varga

  Napja

  A napelemek dragak, plane ha szerzodnek az aramszolgaltatoval. A musor tetszett cgrt.😎

 4. Péter Fazakas

  Péter Fazakas

  Napja

  Hallod.. Egyáltalán nem ismerlek, de szerintem ahogyan beszélgetsz az emberekkel és ahogy kezeled a problémát, szerintem nagyon felnőtt és érett.

 5. Gábor Kiss

  Gábor Kiss

  Napja

  Én mint egyszerű, hülye, laikus kommentelő azt mondom sok embernek lesztek segítségére ezen videókkal.

 6. A Cs

  A Cs

  Napja

  Nekem unalmas mar a tema, ebbe bele sem porgettem csak hangyányit. Viszont Tunde nagyon csinos, ez érdekes volt. 😅

 7. commenthu

  commenthu

  2 napja

  Környezettudatosság és 25-30 litert fogyasztó Rolls-Royce. Értem. 😂

 8. laszlo hegedus

  laszlo hegedus

  2 napja

  Az alapvető probléma az, hogy nagyon sok ember a napelemes energiatermelés teljesítményét jelentősen túlbecsüli. Összehasonlításként: Magyarországon a legnagyobb teljesítményű naperőmű teljesítménye 20 MW. Paks I. 2000 MW, Paks II. 2400 MW lesz. A legnagyobb teljesítményű hőerőművünk a visontai Gagarin hőerőmű 800 MW-os. Ez a fajta teljesítmény függ az évszaktól, a napszaktól és az időjárástól. Késő ősszel és télen rövidek a nappalok. Ebben az időszakban sokszor előfordul, hogy akár két hétig borult az égbolt, nem süt a Nap. A napelem tájolása mindig déli irányú legyen! Árnyékban nem szabad napelemet telepíteni! A videóban látott ház nem alakalmas napelem felrakásra, mert derékszögű kiszögelések vannak rajta, tehát a ház kialakítása már eleve olyan, hogy saját maga, ahogy a Nap jár az égen, árnyékot vet a többi naplelemre. Szó volt a videóban, hogy fák is árnyékot vetnek a napelemekre, ez szintén kedvezőtlen. Lényeges a domborzat. Pl. ha délelőt, vagy délután a Nap járása folyamán, ha laposabb szögben süt, már a domborzat is árnyékot vethet a házra. Itt a síkvidék kedvezőbb, hacsak a ház nem a dombtetőn van. Az sem mindegy, hogy valaki Magyarország melyik részén lakik, mert nem egyforma a napsütéses órák száma. Ebből a szempontból az Alföld déli része kedvezőbb. Az igazság az, hogy még a szakemberek sem tudják őszintén megmondani, hogy mennyi a megtérülési idő. Persze ebből ma már sokan megélnek, és az az érdekük, hogy minél többen vágjanak bele, de ezt nem szabad beszopni! Aki nyugdíjas, az már ne telepítsen napelemeket, mert nem biztos, hogy megéri annak megtérülését! Egy biztos, hogy az alternatív energiatermelés a legdrágább! Magyarországon alaperőműt tekintve az atomerőműnek nincs alternatívája. Csúcsidőszakokban pedig a gyorsan beindítható gázzal fűtőt erőműveknek van értelme. Persze emelett lehet játszadozni az alternatív energiatermeléssel, de azt tudni kell, hogy pl. az őszi, téli, kora tavaszi időszakban, amikor a fűtésre alapvetően szükség van, akkor a naperőmű nálunk nudli. A szélerőmű sem megoldás, mert nem vagyunk szeles ország. Mi lehet a megoldás a videóban szereplő problémára? Szerintem leszerelni az egész hobelevancot és eladni, mert egy kedvezőbb helyszínen még energiatermelésre felhasználható lehet. Ezzel legalább a veszteségeket csökkenteni lehet. Remélem, nem volt bántó amit leírtam!

 9. Erisen

  Erisen

  2 napja

  34:32 Respect.

 10. István Madár

  István Madár

  2 napja

  ŐSZINTÉÉÉÉN???? XDDDDD Mármint őszintén szólva ez egyáltalán nem a napelemek hibája...

 11. alebidogas

  alebidogas

  2 napja

  Csini

 12. István Becz

  István Becz

  3 napja

  Eddig is bírtalak titeket, az intelligens "reakció" tovább erősítette szimpátiám... :) ! Szép hétvégét nektek!

  • Polgar net

   Polgar net

   2 napja

   Neked is csodás hètvègèt

 13. Kovacs Otto

  Kovacs Otto

  3 napja

  Rossz volt látni, ahogy a "tesztelő cégek", mennyire nem szerették volna kimondani a nyilvánvalót, hogy a kivitelező cég erőteljesen "félretájékoztatta" a megrendelőket, és azt is, ahogy mindenki finoman körbeírta, hogy ahova nem süt a nap, hát ott bizony "sötét van", ez meg ugye "nap"elem, ergo ilyen körülmények mellett soha az életben nem lesz meg a névleges teljesítmény. Merthogy mindez bizony általános iskolai fizika... meg józan ész. Akinek meg abban az időben többet járt az esze a másodlagos nemi jellegek fejlődésén - vagy bármi máson -, arra azért csak rájöhet(ne) saját kútfőből is, hogy árnyékban "nehéz" leégni. Bár az sem lehetetlen, hogy a kivitelező ennek ellenkezőjét állította, megtámasztva némi technológiai maszlaggal, pl. tudatlanságból vagy a nagy zsé miatt - és nem feltétlenül akartak rosszat, csak valamiért baromira kellett az üzlet. Viszont javítani, az eredeti vállalást teljesíteni - a nyilvánvaló tények miatt - azóta sem sikerült. Sőt, a jelenlegi eszközökkel, technológiával nem is fog sikerülni, további nem kevés pénz "rálocsolásával" is csak 10-20 %-os javulás várható.

 14. peter Hajzer

  peter Hajzer

  3 napja

  Sajnos itt is látszik, hogy az olcsó a drága. Önök megtehették volna, hogy egy hozzáértő német céget hívtak volna, mert ezekkel a szovjet műszaki analfabétákkal nem sokra mennek.

 15. Dániel Kovács

  Dániel Kovács

  3 napja

  Fronius rendszeren optimalizátor?🤔 Én értettem félre valamit?

 16. Tommyy Petyy

  Tommyy Petyy

  3 napja

  33:15-nél nem tudtam nem rákattintani a like-ra. :)

 17. István Hegedüs

  István Hegedüs

  3 napja

  "Szeretnék tisztább földet itthagyni." Hogyan? A pár év alatt elavuló, elromló termékekkel? Annak mi lesz a sorsa? Ja, és ezeket gyártani is kell ám. Az bizony energia felhasználassal jár. Álszentség ez az egész. Az igényeinket kellene csökkenteni, de valahogy ez sosem opció. Pár milla simán belefér még a "korszerűsítésbe". Hajrá!

  • Polo Hungary

   Polo Hungary

   Napja

   @Péter Bróthág ha harmad ennyibe kerülne a rendszer és 50% lenne a hatásfok+szél,akkor érne meg az átlag embernek, azt gondolja felrakja és onnantól akkor ingyen van és milyen menő neki ,tisztogatni kell ha elreped megsérül időjárás,hideg-meleg,elromlik... cserélni kell megint tolodik a null szaldo ami eleve évtizedekbe mérhető ki tudja megmondani mi lessz egy hét múlva a világban egy kockázatos pénzkidobás jelenleg a napelem ha saját zsebből fizette ki,ahogy a videóban mondta ha tesla részvényt vett volna vagy bitcoint jobban járt volna.

  • Péter Bróthág

   Péter Bróthág

   Napja

   Az inverterekre már 10+ év garancia van.. nem nagyon mennek tönkre.. a panelek még 30 év után is vígan üzemelnek.. de legyen ez is csak 10 év.. a gyártási energiája ennek az eszköznek egyszerűen nem összemérhető azzal amit 10 év alatt fog termelni. Igen.. az elektronikai berendezések tönkre mennek.. ezeket nagyrészt kidobjuk, jobb helyeken újra hasznosítják valamilyen szinten őket, de ezzel mit kellene kezdeni? ne vegyünk elektronikai eszközöket esetleg? mert szinte minden elektromos már, és nem csak az inverter megy tönkre.. vagy ne legyen hűtőnk sem? Tisztában vagyok vele, hogy esélyem sincs meggyőzni, mert aki ilyen meggyőződéssel ír egy teljesen fals dolgot azt gyakorlatilag lehetetlen, pedig józan paraszti ésszel felmérhető lenne, hogy egy napelem gyártása ami aztán legalább 10 év működik, az valószinűleg kevésbé szennyezőbb mint 10 évig szenet égetni egy erőműben

  • Polo Hungary

   Polo Hungary

   Napja

   Pontosan ez a igazság morzsa,pont a gazdagok tetszik tönkre a földet a kapzsisággal, túlfogyasztással ,értelmetlen költekezéseikkel... ,mert megtehetik, és az gondolják ők a világ megmentöi🤭 A videó tetszett,aki elad bármit is az hasznot remél ,ez a világ törvénye.

  • Balogh Zsolt

   Balogh Zsolt

   Napja

   A napelem jelenleg egy rohadt nagy kamu, így ahogy írtad! Jó látni, hogy értelmes emberek is kommentelnek olykor.

 18. DonBenga87

  DonBenga87

  3 napja

  Minden tiszteletem, le a kalappal ! H. A.......s sosem lesz képes ilyen minőségi tartalom gyártásra, ilyen kulturált, elegáns, korrekt beszédre... Így tovább!!!!!!

 19. Aurora Szabo

  Aurora Szabo

  3 napja

  Üdv, hát itt mindenki okos.. Én csak azt tudom hogy árnyékában a fű sem úgy nő.. A megoldás egyszerű :déli tájolás kell 35°lejtővel, fa, árnyék, ne vetüljön rá, és máris termel...

 20. Andor Plotár

  Andor Plotár

  3 napja

  Korrekt videó! Kulturált válasz! Én is kíváncsi lennék annak a cégnek a válaszára, aki önöknek ezt a kárt csinálta.

 21. Mandro Expa

  Mandro Expa

  3 napja

  Zsindely hélyazat? Ez sajnos elég gagyi...

 22. Mandro Expa

  Mandro Expa

  3 napja

  Hol a maszk? Nem féltek?

  • Mandro Expa

   Mandro Expa

   Napja

   @A Cs Nekem több ismerősöm van aki megkapta és olyan is aki meghalt. Pestmegye :(

  • A Cs

   A Cs

   Napja

   Te ismersz beteget? En 1 ev alatt egy lazassal sem talalkoztam. Korhazakba nem engednek be, nem latok betegeket 😝 szerintem* nem letezik a virus, majd a töri konyvekben ez egy izgi rész lesz. (Ja igen ez csak egy saját vélemény, mielott elvisz a TEK)

 23. Keselyű Kondor

  Keselyű Kondor

  3 napja

  Just bc you are offended, doesnt mean you are right

 24. Daniel Balazs

  Daniel Balazs

  3 napja

  Korrekt video!

 25. Edit Fazekas

  Edit Fazekas

  3 napja

  Én szókimondó ember vagyok,trágárság nélkül! Bizony itt aki feltette ,nagyon elcseszte! És nem értem mért nem igyekeznek ezt orvosolni!? Nyilván ezt az utat is megpróbáltátok. De 6 év alatt már réges- rég jónak kellene lenni! Nagyon bosszantó! Erre sincs tisztességes vevők védelme!

 26. Beduin71

  Beduin71

  4 napja

  Ment Like👍

 27. Dávid Boros

  Dávid Boros

  4 napja

  Szerintem ez most nagyon kulturált volt gg :).

 28. Imre Borbás

  Imre Borbás

  4 napja

  Isten őrizz hogy HAndrást védjem, de teljesen igaza volt én is ugyanugy kiakadtam mikor néztem az első videót. És elnézve ezt a másodikat szinte semmit se változott a helyzet, és gáz hogy nem érti a hölgyemény mi volt a baj az elsővel. Csak már azt nem értem miért nem az eredeti telepítő céggel megy a diskurzus hogy miért nem hozza a rendszer a beigért teljesitményt?? Kedves hölgyem ilyen egyszerű a szitu, mint egyszerű háziasszony, ott van/volt a szerződésben a "vállalt" hozam. Igen nem kell tudni a szakmai dolgokat, árnyék, inverter, bekötés, légrés a napelem alatt stb.stb. Bőven 1-2 év átlaga után is nincs meg a teljesitmény ? Hát akkor lehet perelni vagy számonkérni. Nem pedig totál gáz napelemes videot csinálni tele baromságokkal... És aztán a második részt meg kifuttatni 3 napelemes cégre hogy na mondják meg ők a tutit és mosdassuk ki magunkat hogy egyszerű háziasszonyok vagyunk... De én vagyok a szánalmas hogy megnéztem ezt a 35 perces valamit. Azt továbbra is tartom hogy aki Napelemes rendszerben gondolkodik ezt a videót is! felejtse el gyorsan, vagy max 1 mondat értelmes belőle, a "Garancia vállalás az igért termelésre/év" persze ez se nagy garancia, mert ha a telepitő csődbe "megy" 3 hónap után és új céget alapit akkor lehet szaladni a "Garancia vállalás" után... Ezért ide még hozzá jöhet az hogy olyan cég legyen aki nem fél éve létezik és nem 2 referenciája van. Persze azis lehet, de akkor a kockázatot vállalni kell valószinűleg az olcso díjért cserébe...

 29. Tamás S

  Tamás S

  4 napja

  ROUND 3 FIGHT!!!

 30. Attila Horváth

  Attila Horváth

  5 napja

  Értem, hogy egyszerü háziasszony, ezzel nincs is probléma. De akkor ne beszéljen olyanról amihez nem ért. Ez volt a probléma az előző videóval főként! A mostani rendbetesz sok dolgot az emberek fejében remélem...

  • Mach Zoli

   Mach Zoli

   4 napja

   Az abban elhangzott butaságok most nem lettek visszavonva.

 31. Laszlo Bauer

  Laszlo Bauer

  5 napja

  Azt mondta az elozo videoban hogy meretezze mindenki tul a rendszert, de azert mert ugyse termeli azt amit igernek, nem pedig azert mert az energiaigeny novekszik.

 32. Tibor Berta

  Tibor Berta

  5 napja

  Jó videó

 33. Csaba Balogh

  Csaba Balogh

  5 napja

  Kíváncsian várom a folytatást.. Köszönöm ezt a fair videót.

 34. Dezső Szilágyi

  Dezső Szilágyi

  5 napja

  Akkor sporoltak volna ha nem csinálják meg a napelemes hülyeséget ! Számoljon utána egy ember öltőben nem térül meg a befektetés !

  • Dezső Szilágyi

   Dezső Szilágyi

   3 napja

   @Zsolt Nagy Itt van rá a bizonyíték ! Itt nem szóltak bele a napelem kiépítésbe ! Pénz nem számított de a vissza adott teljesítmény GYENGE ! Felesleges védeni a mundér becsületét !

  • Zsolt Nagy

   Zsolt Nagy

   3 napja

   Ez nem igaz.Csak jól kell tervezni .Illetve átgondolni mire kell.Ha 4.5 5 kwh alatt gondolkodsz lehet hogy igazad van.

 35. József Halmágyi

  József Halmágyi

  6 napja

  Handrás egy bunkó, Ők legalább intelligens felfogásúak.

 36. TheSzaboZE

  TheSzaboZE

  6 napja

  13:29 kutya :) Ránéztem, 35 perc, mondom - á, majd végigfutom... Aztán nem, végignéztem, végig fontos dolgokról volt szó, köszönöm a videót!

  • Polgar net

   Polgar net

   Napja

   Köszönjük

 37. Attila Pál Szabó

  Attila Pál Szabó

  6 napja

  Nagy szimpatikus a hölgy hozzáállása a témához a felkért cégek nagyjából ugyanazt mondták, én most már, arra lennék kíváncsi, hogy a telepítő cég beszáll e a probléma megoldásába, mert bizony, ha én lennék a cégvezető, ezt a presztízs veszteséget nem nyelném be, pláne hogy most már szép lassan önálló életre kell ez az egész sztori és bizony, ha a telepítő cég beszállna a sztoriba pozitív alapon, akkor jól megtudnák lovagolni az általuk keltett hullámot..... és a szimpi hölgy is pontot tehetne az ügy végére és a happy end mindenkit lenyugtatna a témában.

  • Polgar net

   Polgar net

   Napja

   Ebben bízunk mi is

 38. J.G

  J.G

  6 napja

  intelligens, korrekt, szórakoztató videó volt.

 39. Sanci Sanci

  Sanci Sanci

  6 napja

  13:23 Szia kutyus.

 40. Karesz Csernus

  Karesz Csernus

  6 napja

  Ez a beszéd. Ez tetszik! 😁😀

 41. 1magyar keresztény

  1magyar keresztény

  6 napja

  Aranyos, kiegyensúlyozott és nagyon bölcs volt ebben a videóban Hölgyem, csak így tovább, sok sikert!

  • Polgar net

   Polgar net

   Napja

   Köszi

 42. Zoltán Torok

  Zoltán Torok

  6 napja

  Kedves Polgáriné, nagyon fontos dolgok kerültek terítékre. A hozzáállásuk a probléma megoldása felé KALAP LE ! Köszi az információkat !

  • Polgar net

   Polgar net

   Napja

   Köszi

 43. Ida Kenez

  Ida Kenez

  6 napja

  Nem kell magyarázkodni, azért hívunk szakembert, azért fordulunk szakirányú cégekhez, és fizetjük meg busásan a költségeket, mert mi nem értünk hozzá. Ha én meg tudnám csinálni néhány munkatárs segítségével, akkor ők éhen halnának, mert nem lenne rájuk szükség.

 44. Ida Kenez

  Ida Kenez

  6 napja

  Tehát átvertek!- kókány és társa.

 45. CS

  CS

  6 napja

  Szerintem a megoldás egy mű nap lenne .

  • M M

   M M

   6 napja

   Aminek a felszerelésére három kivitelező cég négy félét mondana. :D

 46. Mea

  Mea

  6 napja

  Köszönjük szépen a videót. Sajnos Magyarországon nagyon nem akar ez a napelem rendszer működni úgy ahogy ennek kellene. Arról nem beszélve,hogy hamarosan meg fizetni is kell annak akinek napeleme van,magyarán nem fogja megérni telepíteni.

 47. Brandon Lanois

  Brandon Lanois

  6 napja

  El kéne költözni egy lényegesen jobb tájolású házba és oda kéne telepíteni a cuccot.

  • Potóczky Roland

   Potóczky Roland

   5 napja

   Az még dragább🤧

 48. Mónika Mónica

  Mónika Mónica

  6 napja

  Előbb nézzétek meg 🧠 🤔#atmbiztos. Blog

 49. Ilona Molnár

  Ilona Molnár

  6 napja

  A videó10.24-kor átvált "reklámra" telepítsen napelemet a házára szöveggel. Mit mondjak, nagyon stílszerűek :D

  • Polgar net

   Polgar net

   Napja

   Nem mi tesszük rá a reklámokat, hanem a HUeye

  • Ádám Szarvas

   Ádám Szarvas

   6 napja

   Neked ha ez jön le vannak gondok.

 50. FollowTheORI

  FollowTheORI

  6 napja

  Megmondom őszintén, ha a pénz nem számítana én ezt az egész rendszert kukáznám, és lerakatnék egy új jobban tervezett és méretezett rendszert e helyett (kalkulálva a helyi hatékonyságbeli problémákkal is), ami mentes az összes említett elkövetett főbb hibáktól. Az adottságok miatt, ott se lenne jó a hatékonyság, de ennél biztos lehet ezt jobban is csinálni. :) Esetleg visszaperelnék némi pénzt az előző telepítőtől (mert azért ők csak ígértek valamit papíron, ami nem teljesült). Kérdés számít e a pénz, vagy az elv fontosabb itt most.

 51. Vas Dezső

  Vas Dezső

  7 napja

  Az okoskodó H András biztos mindenre tudna megoldást!... De ez egy jó reklám mindkettőtöknek...

 52. Hugo Scheiber

  Hugo Scheiber

  7 napja

  Nem azért vesznek az emberek villanyautót mert környezetbarát hanem azért mert olcsó üzemeletetni. Nem azért vesznek napelemet ,hogy jó legyen az unokáknak hanem azért hogy spóroljanak . Egyre többet repülünk , dobáljuk el az okostelefonokat , laptopokat, lapostévéket meg minden szart és gyakorlatilag minden műanyagból készül amit mi boldogan megveszünk.(nézz körül a környezetetben és rájössz hamar, hogy a műanyag kikerülhetetlen ). Úgy gondolom az emberiség xarik a jövőre :)

 53. Zoltan Petofi

  Zoltan Petofi

  7 napja

  Eloszor a reakcio videot lattam. Ezek utan erdekelt ez is mikor a YT feldobta. Az a bajom az egesszel hogy ez a video pont nem nyugtatna meg ha most akarnek napelemesdibe belefogni. Mind a harom ceg felmeresenel az volt az erzesem hogy ezt igazabol a hatuk kozepere se kivanjak es nem akarnak semmi konkretot mondani. Csalodas az a ceg is akit a reakcio video keszitoje ajanlott, mert azt varnam hogy kijonnek felmerik es aztan azt mondjak hogy ezek alapjan ez a hiba es ennyiert meg ennyiert tudunk egy jol mukodo rendszert ide meg ide feltenni. de valahogy toluk is azt erzem hogy jaj csak ne kelljen semmit csinalnunk. Mindenki mintha felne ettol az egesztol mint a tuztol. Es jelen esetbe nem azt varnam hogy azt mondjak ilyen olcson probalkozounk meg ganyounk valamit. De legalabb mondjak meg hogy kerem ezt a selejtet bontsuk el es mi felrakunk egy tutit jol megtervezve ennyiert meg annyiert ami garantalja ezt meg ezt. De ezt se latom meg ajanlatot is felnek adni. Szoval ezek alapjan nekem valami nagyon nem klappol ebben az egesz iparagban kicsit ilyen ruletkerek erzesem van hogy hat vagy bejon vagy nem es garancia semmire nincs.

  • Seven Horse

   Seven Horse

   7 napja

   Jogos. Csak egy teszt szettet fel raknának , nézük meg gyerekek a mi variációnkat. Ha be válik ki fizeted, ha nem akkor buktuk a rendszert . Az egész kb 1,6 ba fájna , ha fájna . De legalább kapnának reklámot érte.

 54. mittanuljak

  mittanuljak

  7 napja

  Technikai parsméterekről: Steve Jobs amikor bemutatts az ipodot ő sem Gbokról, hanem 10.000 óra zenéről beszélt.

  • Nandor Bacso

   Nandor Bacso

   2 napja

   ìrni...

 55. pvpstudio Pálos László

  pvpstudio Pálos László

  7 napja

  A lényeg kimaradt a videókból, bár célzás történt arra, hogy a napelemes villamosenergiaellátás mozgatója nem a megtérülés, hanem az a hit, hogy ezzel a környezetünket védjük. A videókból sajnos hiányoznak a konkrét adatok, a szerződésben vállalt kilowattórák és legalább az utóbbi években havonta termelt kilowattórák. A helyzet egyáltalán nem tragikus, hiszen ha a német vagy dán villanyszámlát kellene fizetni, akkor Polgárék sem panaszkodhatnának a megtérülési miatt. Utalva a TEXAS-ban 2021 február 16-án történtekre a villamosenergia ellátás biztonsága csak úgy tartható fenn, ha a felszerelt napenergia kapacitás mellé, hasonló teljesítményű időjárásfüggetlen kapacitást telepítünk. A kérdés csak az, ki fizesse ennek a költségét.

 56. Zoltán Erdős

  Zoltán Erdős

  7 napja

  Handras, a te hatásodra, jött létre ez a videió! Nagy pacsi! Ne add fel még ha néha kemény is az élet.

 57. Hugo Scheiber

  Hugo Scheiber

  7 napja

  Azt hiszem a " TERMELÉSI GARANCIA " ami gyakorlatilag minden üzleti tranzakció kulcsszava . Mennyi az annyi ?

 58. László Barta

  László Barta

  7 napja

  Wow! Első alkalommal látok ilyen szofisztikált válasz videót. Nem hogy fortyogás nincs benne de látszik hogy igenis volt véve a fáradtság arra hogy tanuljatok a témában és nem sértésnek hanem építő kritikának vettétek a negatív hozzászólásokat. És a méltóságotokat is megtartottátok szóval wow!! Példaértékű!

 59. Kánya

  Kánya

  7 napja

  Csak számomra irritáló hogy minden harmadik mondat előtt elhangzik hogy "én mint laikus ember " vagy "én mint hülye háziasszony"? XD

  • Seven Horse

   Seven Horse

   7 napja

   De hát könyörgöm az emberek 95% laikus. Nem energetikai mérnők. :D

 60. Erzsébet Bessenyei

  Erzsébet Bessenyei

  7 napja

  Tehát egy inverter Mindég Nagyobbat Kell hogy Bármikor Bővíthető Legyen ❓Hanyas a kőzepes Nagyságú hogy Hívják és Hanyas ❓vagy hanyas a Legnagyobb invetert ❓Mi kell hogy egy db Hősugárzot tudják 23oo vattós elbirja és még 3oo Vattós villágitást ❓ŐSSZESENaz ❓*3ooo*Vat naponta, ❓SZIGET ŰZEMBEN ❓⤵️ ❗Kőszőnőm Válaszát ❗

 61. Nandor Fajt

  Nandor Fajt

  7 napja

  Jó lenne ha Magyarországon minden háziasszony ilyen "buta" lenne 🤔 Jó videó lett👍

 62. Andras Bagyuj

  Andras Bagyuj

  7 napja

  Kedves Polgarek! Remelem utana mennek a kivitelezo cegnek, es kotelezni fogjak oket a garancialis javitasra, esetleg karteritesre. Jo lenne, ha megtisztulna a piac a hozza nem erto sarlatanoktol es az embereket szandekosan lehuzo vallalkozoktol, barmelyikrol is legyen szo az onok eseteben. Sok sikert kivanok a hibak kijavitasahoz!

 63. Bálint Fehér

  Bálint Fehér

  7 napja

  Nem csodálom András kiakadását. Igazság a napelemekről címmel feltenni egy ilyen videót (mint az első) Ah, ha ezzel foglalkoznék, ez lenne a szakmám stb, én is elszálltam volna. De ez 10ből 9 ember biztos így lett volna. Most meg menti magát, hogy ő egy laikus. Akkor miért kellett az az első videó, ha tudja hogy nem ért hozzá?? Polgár Úr meg sem mert jelenni a videóban? Sok a mellébeszél, önigazolás az egész.

 64. simo laszlo

  simo laszlo

  7 napja

  Na végre egy tiszteletre méltó hozzáállás ! Ahogy az adás végefelé fent ücsörgött a létrán , nem a hölgyet nézegettem , hanem a melette levő napelemeket . Jól láthatoan vetődött rájuk egy előttük levő fa árnyéka . Na ez nagyon sokat elmondott számomra ! . Mivel fakivágásrol szó nincs , ahogy jelezte a hölgy , igy nagy csodákra ne számitson . Legfeljebb plusz költségekre egy jobb eredmény reményében , ami csak nagyon korlátolt lesz .

  • otapi

   otapi

   2 napja

   Tényleg van ott valami árnyék. Ha az fa (és nem valami pózna), akkor annak bizony van ráhatása a termelésre, hiszen ezek téli felvételek, tavasztól lesz lombja is... Viszont egyik cég sem említette ezt a videóban, úgyhogy ki tudja?

 65. Szücs Stewe

  Szücs Stewe

  7 napja

  Okos nő ebben is ki ismeri magát, dicséretként :)

 66. BotondIstvan

  BotondIstvan

  7 napja

  Engem még mindig az dühít hogy nem a napelem-inverter hibája hogy nem jól működik a rendszerük és ez nem lett kimondva. Gondolom sajna megjárták, lehúzták őket.

 67. Zoltan Varga

  Zoltan Varga

  7 napja

  Ki kell vagni a telken az osszes fat, kiirtani az osszes novenyt, napelemekkel leburkolni mindent! Vagy elfogadni, hogy ennyit bepes termelni a deli oldalon az ingatlan, es kesz! A napelemmel valo aramtermeles nem a profitert megy, hanem nemi kiegeszitas a jovedelemhez! HA NAPELEMMEL AKAR VALAKI PROFITOT TERMELNI, VEGYEN EGY NAGY FOLDET LIBIABAN, AZTAN VEDJE MEG FEGYVERESEKKEL!

 68. László Szilágyi

  László Szilágyi

  7 napja

  Döbbenettel tapasztaltam hogy Magyarországon az egyik legnagyobb telepítő cég által felszerelt napelemeket északi falon találtam, szerintem semmit nem termelt! Ugyan ez a cég déli falra is szerelt fel napelemeket függőlegesen amit néhány hónap után leszerelt! Elhangzott a '' szakember " szájából a nagyobb teljesítményű inverter felszerelése, és majd bővítés később nos ez is megérne egy jó kis beszélgetést! Nem is nagyon lett említve a tetőnek a megfelelő szöge ez is lehetne egy felvétel témája! Hogy tovább csigázzam az izgalmakat a szolgáltatók hozzáállása is egy megérne egy felvételt! Főleg olyanok beszélgethetnének akik legalább 8-10 éve élnek ezekből a munkákból!

 69. Jóska Sobri

  Jóska Sobri

  7 napja

  Nos kedves Polgàrék végignéztem, mint un laikus bàr elektronika nem àl tàvol tölem. Mind a 3 úriember szimpi volt. De első és utolsó kimondta a lényeget szerintem. A napelemek túl közel vannnak telepitve a tetőhöz vagyis nincs alattuk légrés elegendő. Valamiért a màsodik úriember, fogott meg a legjobban. De bennem felvetődött egy kérdés!!! Megkérdezhetem nincs nagy udvaruk, vagy màsik melléképület ami jobb tàjolàsu és nem àrnyékos? Mire gondolok? Itt lengyelben sok helyen làtom, a napelemek nem közvetlenül a lakóházra van telepítve. Hanem vagy naposabb pajtàra vagy kertben udvaron beton alapokra telepitve. Ezt az opciót egyik uriember sem ajànlotta vagy tàrgyalta. Ha lenne egy kis földterület naposabb , oda àt lehetne telepiteni, csak beton alap kell. Remélem nem mondtam hülyeséget és segitett.

 70. Fülöp Zsolt

  Fülöp Zsolt

  7 napja

  Emelem kalapom. Korrekt válasz videó. Szegények tényleg kaptak hideget/meleget, most meg közben kiderült, hogy kőkeményen átvágták Őket basszus. Bosszantó. 10:15-ös kérdésre a válasz: Szerintem átverés, ha tudatos hanem. Ha nem tudatos, akkor meg szakmaiatlan ami ugyanúgy átverés. Illetve a papíron valótlan dolgok vannak leírva ami megtévesztés, vagyis tudatos. Szóval ez a kivitelezés több sebből vérzik. Telepítés is kókler. Nyilván egy konkurens cég nem fog ekézni egy másik céget videón, mert jogilag lehet aggályos így videó felvételen...viszont én Polgárék helyében felkérdezném jogilag a céget.🤷‍♂️ 33:16-hoz meg csak egy észrevétel: Ha valaki valamihez nem ért (és ezt ki is mondja, fel is vállalja), akkor az(t) ne erőltesse ilyen platformon, mert félre vezeti a többi laikust és ezzel a szakmának is árt és a leendő vásárlóknak. Szerintem HAndrás erre gondolt mint "gazdasági kár".

 71. Szabolcs Kovács

  Szabolcs Kovács

  7 napja

  Üdvözlöm! Eddig igazából csak Árpi bácsi, órás részeit néztem. Véletlenül csíptem el ennek a résznek számító előzmény videót. Nem hiszem, hogy ott baj lett volna önökkel. Egyszerűen józan paraszti (laikus) ésszel mondták el a tapasztalatokat. A reakciók túlzottak voltak. Ez köszönhető két dolognak. A magyarok mindenhez IS értenek, otthonról a karosszékből. Illetve önök jómódúak. És bizony az emberek jó részének ez elég indok arra, hogy menjen az anyázás. De ezt bizony el kell viselnie mindenkinek, aki betekintést ad a privát szférájába, pl. egy HUeye csatorna által. Nagyon tetszett, hogy a véres szájú kommentek ellenére igen is higgadt és kulturált választ adtak.

 72. Nukleus mixing

  Nukleus mixing

  7 napja

  18:35 - Ausztráliában létezik ilyesmi, külön hivatala is van a napelemes rendszereknek. A minősített telepítőket "CEC" akkreditált telepítőként tartják számon, ráadásul ott független inspektor megnézi a kész munkát. Ennek ellenére a Crap Solar ékes bizonyítéka annak, hogy ez mennyire nem működőképes. Emiatt a videó jó kérdéseket feszeget: Nincs konszenzus telepítő és telepítő között, ráadásul az ügyfél még annyira se ért hozzá mint azok akik ezzel foglalkoznak. Szerintem a megoldás az lenne, ami látom kezd érni: csak szimplán a hétköznapjaink részévé kell hogy váljon a napelemes rendszer és mindenkinek el kell sajátítania belőle némi tudást. Ha van kultúrája a napelemes rendszerek telepítésének, akkor lesz tudás, lesz konszenzus, még laikus szemmel is nézve.

 73. Gábor Tóth

  Gábor Tóth

  7 napja

  Azért szebb lett volna azt mondani, hogy "Bakker, kicsit figyelmetlenek voltunk és hülyeségeket is beszéltünk, bocs...", ahelyett, hogy magyarázkodás folyik, és rosszallóan a másikra terelni a figyelmet, hogy ő miket mondott (főleg ha az megállja a helyét).

 74. Chukyka

  Chukyka

  7 napja

  Azért ezekkel az optimalizálókkal vannak ellentmondások. Az egyik "szaki" azt mondja nem kell ahol árnyékos van.4:14 A végén a tisztaenergiás meg azt mondja hogy több kell 28:26 ....Érdekes.

 75. Pálfi József

  Pálfi József

  8 napja

  Kedves Polgár Árpi és Tünde. Horváth Andrásnak mindenben igaza volt. A napelemes videótok első része egy felkészületlen semmi volt. Még arra se vettétek a fáradságot, hogy a nyers tényeknek utána nézzetek. Ha olyan és hasonló videókat készítetek a jövőben mint a napelemes első rész, akkor ne csodálkozzatok azon, hogy ilyen reakciók lesznek mint H. Andrásé. Igen, a kulcsszó a teljesítmény garancia lesz. Félő, hogy ennek komoly felára lesz.

 76. bmw520ds

  bmw520ds

  8 napja

  Több észrevételem is van. Az előző részt csak úgy unalmamban néztem meg, aztán az András videóját is feldobta a csatorna, azt is megnéztem. Nem vagyok sem ellenzője, sem elvakult hívője ennek a dolognak. Csak leültem és elkezdtem számolni a havi villanyszámlám, illetve a kifizetendő összeg és a megtérülés időtartamával, nekem egyszerűen nem jön ki az, hogy ezen gondolkoznom kellene tovább! Arról nem is beszélek, hogy mi van ha megkotlik a garancia időn túl az inverter? Akkor eleve felejtős. Nekem az sem tetszik, hogy mekkora árkülönbözet van az eladás és vétel között! Ez csak a mi országunkban működik így, pl. vegyél fel kölcsönt, rakd be a pénzed fialni a bankba! Értem én hogy mindenki hasznot hajt, de ez számomra egyszerűen undorító! Most akkor fontos a tiszta energia és az unokáink jövője, vagy megint a bevétel a fontos??? Andris érdekes véleményeket tud olyan hihetően előadni, hogy tátott szájjal beveszi aki nem gondolkodik. Nekem ez a villanyautós dolog mennybe emelése általa, azért hagy kérdéseket, ahogy Varga Cigány Zoli szépen elmondja egy interjú során, "kiírja reggel hogy mehetek 123 km-t, nekem ez olyan mint a kutyának a lánc", értem én azt hogy legyorsul szinte minden belsőégésű motort a Tesla, de azt nem azért tudja mert Tesla, hanem azért, mert villanymotor! Persze, ha úgy nézzük hogy nyomkodjuk a pedált, akkor hamar le fog fáradni a villany, főleg hidegben, vagy ha elindulunk egy irányba a két meghajtással, előbb odaért egy belsőégésűvel az ember, mert míg ő iszik egy kávét a kút parkolójában a tankolás után, az elektromos autó a villanypóznához lesz kötve jó ideig. A magától vezetést pedig hagyjuk! Mi a mezőgazdaságban tízen éve dolgozunk olyan gépekkel, amik műholdjelről maguktól tudnak dolgozni, még mindig nem tökéletes, folyamatos felügyeletet igényel! Más a duma akkor mikor eladják több millióért ezeket a rendszereket és más a duma akkor, mikor hívja az ember a problémákkal őket! Barátom szavával élve, ha annyi cm-rel lenne nagyobb a becses szerve mint amennyit hibázik a rendszer, eladna minden gépet és termőföldet, mert megélne a pornóiparban szórakozva! Na szóval, ha egyszer lesz annyi pénzem hogy belefogok ilyenbe mert máshova nem kell, csak úgy csináltatnám meg, hogy saját akkumulátoromba tárolná az energiát, amit csak én használok fel, az áramszolgáltatót kihagyom a buliból. Tünde! Nehogy felhagyjatok a videózással, mert én a Rolls-Royce filmetekre kattintottam rá azzal a tudattal, hogy valami magamutogató, páváskodó idióta kérkedik a jóléttel és a film vége felé rosszul éreztem magam az előítéletem miatt, mert nagyon nemes szándékú, igazi jó emberek vagytok és csak tanulni lehet tőletek! Szerintem a napelemes témához többet értesz nő létedre mint sok nethuszár, nem kell foglalkoznotok velük, vásároljanak napelemet, villanyautót, had szidjanak bennünket mert mi dízellel, benzinessel járunk, mert nem mindenki teheti meg anyagilag hogy vesz egy elektromos autót, ettől még nem biztos hogy le kell hülyézni! Viszont olvastam olyan hozzászólást is, hogy " nekem aztán nem kell elektromos autó, mert a főzőlapom is robbanómotoros! " Tudom hogy van a házatoknál Tesla is, nem rátok értem, nem ellenzem, de azért gondolkodjunk mindig reálisan, azért mert ebben az országban egy ilyen kormány amilyen van, volt, megengedi hogy az üzemanyag ár nagyobb része adót tartalmazzon, illetve a napelemért pénzt kér, nem a választóit segíti, hiába az 50% akció, máris vonz magával negatívumot az új szerződőkre vetítve... Csak mindennek utána kell olvasni! A végére pedig egy kérdés: Mi volna ha a kivitelező kijönne és miután megnézte a videókat, azt mondaná, már csak becsületből is ingyen korrigálom a dolgokat és ti kaptok egy rendszert ami elégedettséget okoz, ők meg csinálnak maguknak egy olyan reklámot, amivel sok új ügyfelet vonzanak be, mert látják az emberek, korrektek!

  • Seven Horse

   Seven Horse

   7 napja

   @Zsombor Kocsor 22 : 30 tól ott az igazság . A fentmaradó 31 millából bele fér bár milyen karbantartás és még jut üzem anyagra is . Ki tudja hogy 10 év múlva müködni fog még az akku stb stb. hueye.info/home/vide/pYGfobV5sXKUt5s.html&ab_channel=Becs%C3%BCletesnepper

  • Zsombor Kocsor

   Zsombor Kocsor

   7 napja

   @Seven Horse Ha nem is 5 év ,de 10 inkább. Priusos csoportban voltam,ott is vannak bajok bőven és nem egy sport szelet ára a költség. Csak hàt ciki bevallani és sunnyognak róla,hogy annyira nem nagy truvàj a hibrid sem.

  • Seven Horse

   Seven Horse

   7 napja

   Igen egyet értek veled . A Kopasz teszt videója bizónyította hogy semmivel sem olcsobb az E- autó mint mondjuk kategóriájában meg egyező benzines. Az árról már ne is beszéljünk mert az egyik 30 milla a másik 8.A másik hogy míndíg matekozik az ember mi éri meg jobban . Egy rendszert kb 1,6-1,8 ból telepítenek. Ha ezt vissza osztom az áram és gáz fogyasztásommal kb 10 év mire meg térül a beruházás, természetesen a legjobb esetet vettem alapul. Nem romlik el semmi ,nem veri el a jég ,stb stb. Az aksival ismét az a helyzet hogy kb 3-5 évente cserélned kell ,akkor ugyan ott vagy mint a part szakad kb semmit nem nyertél.

  • Zsombor Kocsor

   Zsombor Kocsor

   7 napja

   Tökéletesen leírtad az igazat. Eleve ,ha valami annyira jó,azt nem kell reklámozni. Ezzel szemben mindenhol napelem reklámba ütközök. Ennyire nem megy a bolt? Vegyél fel hitelt és csináld. Perszeeeee. Ugyanez most a lakásfelújítási támogatás most. Ha nincs 6 millàd rá ,mi a megoldás ,hogy vissza kapj hàrmat? Vegyél fel hitelt a zsidrákoktól. Nem mindenki hülye. Lesz itt sírás megint ,mint a deviza hitelnèl.

 77. Csanád Varga

  Csanád Varga

  8 napja

  HUeye szakmai profizmus

 78. Szűcs Károly

  Szűcs Károly

  8 napja

  Kissé el van túlozva a dolog. Nem csak a plusz leadott teljesítményt kellene figyelembe venni, hanem a saját maguk elfogyasztott energiáját is hozzá kell adni, ami nem kevés. Két Tesla töltése, és ház tényleges fogyasztása. (a+b+c) = tényleges megtermelt energia.

 79. oOLurenkillOo

  oOLurenkillOo

  8 napja

  T. Polgárék! Kedves Tünde! Mielőtt megosztanám önökkel mondandómat, pár a véleményemet esetleg befolyásoló (vagy nem) tényezőről beszélnék. Mindkét csatornát követem. Intelligensnek tartom mindkét csatorna szereplőit. Andrást a műszaki tartalom, a megújuló energiákkal kapcsolatos tudása miatt, önöket pedig a különleges helyek, ételek, órák. Tünde illemszabályai és végül, de azt hiszem ez a legfontosabbak Árpi úriember mivolta és Tünde kísérteties hasonlósága (belső) a fiatalon elhunyt nagynénémre. Ezek után a vélemény ami önökre nézve ez esetben nem túl pozitív. Először is gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy ma kishazánkban ennek a szegmensnek egyik legismertebb vloggere András kinek nem kevés munkájának köszönhetően jóval népszerűbb lett például az elektromos autózás mint opció. Ebbe a nagyon érzékeny, gyerekcipőben járó szegmensbe tetszettek belerondítani, kijelentő mondatokkal, általánosításokkal. Nevetségesnek tartom, hogy többen felróják neki a reakció videóját? Választása nem volt, két dolog miatt. Egyrészt a korábban leírt szegmensben betöltött szerepe miatt, másrészt az önök követőinek gyalázkodása miatt, mivel esetünkben mindkettő handrás hitelességét kérdőjelezte meg. És akkor jöjjön erről a videóról a véleményem. A hozzászólások között olvasni, hogy így kell intelligensen. Háát kedves Tünde! Azt kell mondjam ez sajnos nem sikerült. A video alatt folyamatosan érezhető a sértettsége amelyet a túlzottan megalázkodó szereppel próbál palástolni: “én vagyok a hülye”, “ egyszerű háziasszony vagyok”, “ naiv vagyok” , számtalan ilyen és ehhez hasonló. Az intelligens megoldás az lett volna, ha elismeri túl egyoldalúan nézte a problémát amire felhívták a figyelmet és segítséget is ajánlottak. Ehhez képest kicsit úgy tűnt a video végén mintha jobban érdekelné például, hogy a tiszta energiás tulaj mondja ki ön nem hülye, mint a műszaki javaslatai, látod Handrás ő is megmondta célzattal. Még egy apróság és zárom is bő lére eresztett... Handrás maximalista a munkáját illetően, azért nem hagyta, ugyanakkor úriember, azért fogja ezután hagyni, úgy gondolom nem a konfliktus keresés volt a célja, hanem a hitelességének megvédése. ( Nagyon Csodálkoznék, ha lenne reakcio reakcio reakcio video. ) Kedves hölgyem! Azért ne vegye túl komolyan ez is csak egy vélemény a sok százból, nem érdemes forgolódni miatta. Szép estét!

  • István Székely

   István Székely

   4 napja

   Kivételesnen MOST Tünde csak egy egyszerű háziasszony😂

  • Máté Radvánszki

   Máté Radvánszki

   8 napja

   Te írtad le először azt amit erről az egész videórol gondoltam, ezt a kommentet kellene mindenkinek elolvasni Szanalmas ami ebben a komment szekcioban ment, mindenki tunde stilusat dicserte csak az nem esett le nekik h vegig halalosan meg volt sertve

 80. Balázs Piller

  Balázs Piller

  8 napja

  Családi ház erkélyére mennyire megérős ezt kivitelezni egyébként? Legalább a fák nem zavarnak

 81. Gábor Iván

  Gábor Iván

  8 napja

  Semmiben nem voltatok hülyék. Sok évet dolgoztam külföldön és Magyarországon is az építőiparban, így elég jó rálátásom van a hasonló problémákra. Ezek a helyzetek az építőipar minden területén előfordulnak, napi szinten. Egyszer sem a tulaj a hülye, ő nem ért hozzá (és/vagy nem akar foglalkozni vele), ezért rábízza egy profi (vagy annak tűnő) cégre, kifizetni a számlát és joggal vár el egy "profi" végeredményt. Ezeket a helyzeteket csak úgy lehet kivédeni, ha megbízunk egy harmadik fél szakértő akárkit, aki leellenőrzi a kivitelezést. Ennek Magyarországon elég alacsony még a "kultúrája", csak új építéshez kötelező (ha jól tudom). Sokszor ezt kidobott pénznek tartják az emberek vagy egyáltalán eszükbe sem jut, pedig a beruházás árának néhány százalékáért jóval nagyobb (szinte biztos) az esély a csalódások elkerülésére. Joggal várnád el a profi kivitelezést a pénzedért, de ez a valóságban csak az esetek kis százalékában valósul meg. Még annyit, hogy nem vagyok és egyik rokonom sem műszaki ellenőr... Ja, és köszönet az objektív, nem szponzorált tartalomért... (Szponzorált tartalom ritkán objekív...)

 82. Szabó Dániel Zoltán

  Szabó Dániel Zoltán

  8 napja

  Na hat igen ez sokkal korektebb volt mint handrasé. Köszönjük ezt a hozzáálást

 83. Zoltán S

  Zoltán S

  8 napja

  Hát le a kalappal! Az a másik laikus szakértő meg szégyellheti magát..

 84. Barnabás Rigó

  Barnabás Rigó

  8 napja

  Annyira megmutatkozik ebben az esetben H.A. újgazdag proli viselkedésével szemben az, hogy milyen ha vagyonodhoz némi kultúra, kúlturáltság társul. Korrekt videó lett nagyon.

  • József Halmágyi

   József Halmágyi

   6 napja

   Azt se tudja Handrás mit beszél, már akkor Floridai házuk volt Polgáréknak, mikor ő az Xms- be csak egy ócska senki volt.

 85. Balázs Horváth

  Balázs Horváth

  8 napja

  Nem fizikai, hanem fizikusi végzettséget szerettél volna szerintem mondani. De respekt a videóért!

 86. oronald1

  oronald1

  8 napja

  h andrásnál az csapta ki a biztosítékot hogy a vén seftes meg a ráncos aranyásó elkezdett okoskodni arról amiről fingjuk sincs és leszólták az ő szívügyét

 87. Vikus Bmw

  Vikus Bmw

  8 napja

  Köszönjük nagyon igényes video !!!! Nagyon tetszett :)

 88. Attila Raduly - Let The Dream Come True

  Attila Raduly - Let The Dream Come True

  8 napja

  Tök korrekt videó. :)

  • Polgar net

   Polgar net

   8 napja

   Köszi

 89. lászló szilágyi

  lászló szilágyi

  8 napja

  Hát igen,ha nekem 100%-os Gréta Tumberg-es becsípődésem van is esetleg akkor is érdemes végig gondolni a telepítés előtt,hogy ha felrakok a tetőre 2-3 millió forintot.(abban az esetben ha van)És azzal mondjuk szerencsés esetben lenullázom a villanyszámlát,a megtérülés azaz mire vissza jön az a 3 misi 20-40 év is lehet!Ki tudom én fizetni előre 40 év villanyszámláját?A rendszer nem is él addig,és közel biztos én se...Ezzel igazából a napelem gyártó illetve telepítő nyer!A környezet kevesebbet!Mert le kell gyártani,ahhoz műanyag kell,fém kell üveg kell!Minden alapanyag elő állítása környezet károsító!Melyikkel szennyezünk kevesebbet?Erre ha valaki tudná a választ...Meg az a csúnya tény,ha csak minden második ingatlanon lenne napelem ahhoz olyan ipari kapacitás illetve szennyezés társulna,hogy na!Mint ahogy a hűtők freonos korszakában minden kínai háztartásba került volna hűtőgép akkor az ózonréteg az huss elszállt volna!Persze a napelem gyártó/telepítő azt mondja,hogy tuti f*sz*!De ő hazabeszél!De így a végére feltenném a kérdést:és mi van a széllel?Az fúj télen,nyáron éjjel,nappal!És van házhoz telepíthető is!Nem kell 100 m magas mamutfenyőben gondolkodni!

 90. robert illés

  robert illés

  8 napja

  ez fair play videó volt!! de hol van a telepítő cég?? ők mit mondanának?

 91. Krisztián Kiss

  Krisztián Kiss

  8 napja

  Soha nem fog termelni rendesen ez a rendszer. Az egészet kukába kell dobni és egy minőségi rendszert kell telepíteni. Sok sikert hozzá.

 92. GerzsON Channel

  GerzsON Channel

  8 napja

  Tetszik nekem,hogy korrekten álltok a napelem témához. De mégis csak Handrás-nak volt igaza.

  • GerzsON Channel

   GerzsON Channel

   7 napja

   @bence balogh 👍

  • bence balogh

   bence balogh

   7 napja

   @sygmaone Őszintén szerinte Handrás-nak semmilyen személyes támadása nem volt a videójában, egyszerűen elmondta a tényeket, én nem találtam kvietnivalót a mondandójában és stílusában. Én sem rajongok a paliért, de szerintem sokan dobálják őt sárral ok nélkül.

  • Kissmarko

   Kissmarko

   7 napja

   Szerintem nagyon sokan azért nézték meg

  • GerzsON Channel

   GerzsON Channel

   7 napja

   @sygmaone mert szerintem ő ezt az egész témát nagyon komolyan veszi és tényleg ha az előző videót elhiszik az emberek, akkor sok ilyen videósnak rombolják kicsit a munkájukat.

  • sygmaone

   sygmaone

   7 napja

   Ez igy van, Handras stilusa nem volt elegans, de o nem egy elegans ember, ellenben tartalmilag igaza volt.

 93. Vilmos Mélykúti

  Vilmos Mélykúti

  8 napja

  Végtelenül elegánsan oldották meg ezt a kellemetlen helyzetet. Köszönjük az építő valaszvideojukat HAndrás reakciójára, és köszönjük hogy mi (többi egyszerű felhasználók) ebből tanulhatunk. Kevés ember tudná ilyen eleganciával, ekkora nyilvánosság előtt felvállallni a téves beruházását, mégha önhibaján kívül történik is meg vele.

 94. G F

  G F

  8 napja

  Egyik telepítő cég sem tűnt meggyőzőnek a videóban mondottak alapján. Viszont kár erőltetni azt a vonalat, hogy az egyszerű házi asszony hogy válasszon, mert ez pont olyan mint jó kőművest, jó festőt, jó autószerelőt találni, van hogy elsőre sikerül találni, van hogy sokadikra és persze ez mind idő és pénz.

 95. Sneaker Team Hungary

  Sneaker Team Hungary

  8 napja

  Handras disliked this video

 96. freemano

  freemano

  8 napja

  Nincs itt semmi háború Handrással.... Szerintem lesz közös videó.... sajnos Handrás átment ebbe a megmondóember stílusba... nem csak Polgárékkal kapcsolatban.... egy álomvilágban él, ami tényleg jó lenne ha úgy működne, de messze nem úgy van.... Nekem bejön a stílus, ahogy ebben a videóban beszélnek a témáról...

 97. Sárközi Balázs

  Sárközi Balázs

  9 napja

  Sziasztok újra,mjndenkinek...Sajnos telefonom tönkrement,eddig nem tudták meghavítani,de semmi baj új telefonnal vágok neki az új évnek...Imádom a videoitokat...🤙❤🌈

  • Sárközi Balázs

   Sárközi Balázs

   8 napja

   @Polgar net Nagyon köszönöm szépen, nagyon szeretlek nézni titeket...❤❤❤🌈

  • Polgar net

   Polgar net

   8 napja

   Már hiányoztál! Jó, hogy itt vagy!

 98. Szenyor Vargas

  Szenyor Vargas

  9 napja

  Rettentő korrekt reakció-reakció videó.H.András közreműködése ezügyben semmiképp nem nevezhető rosszinulatúnak.Viszont az ő hatására indulhat el egy tisztánlátás a témában,amit önök parádésan,stílusosan és a lehető legjobb hozzáállással ragáltak le.Ez az igazi “szakmai” vita.Köszönjük

 99. Diego Plamen cápa

  Diego Plamen cápa

  9 napja

  Kedves Polgár család, köszönöm hogy nem rombolták le az önök stílusáról alkotott elképzelésem azzal, hogy nem mentek bele az elektromos autó pápa guru úr reakció adok kapok pszichopata játékába. Tisztelettel, Cápa

 100. Ervin

  Ervin

  9 napja

  Tiszta energiák Kft és a Wagner solar az profi!👌 Remélem a telepítő cég belátja hogy ez a projekt Polgáréknál nem sikerült és a tőlük telhetőt is meg teszi a jobb termelés jegyében! Várom a folytatást!

Következő